Millefeuille van aardappel, kalkoen, rucola en aïoli

Millefeuille van aardappel, kalkoen, rucola en aïoli
Voorbereiding 120 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Fijne kalkoenlapjes
250 g
Takjes tijm, de blaadjes eraf geritst
1.5
Takjes rozemarijn, de blaadjes eraf geritst
1.5
Grote aardappelen, geschild
1
Handvol rucola
1
Olijfolie
Zout, peper

Voor de aïoli:

Eidooier(s)
1
Teentje(s) look, geperst
1.5
Olijfolie
125 ml
Citroen (sap)
1 c.à.c
Zout, witte peper

Millefeuille van aardappel, kalkoen, rucola en aïoli

Bereiding

1

Besprenkel de kalkoenlapjes met 4 el olijfolie en bestrooi met de tijm en de rozemarijn. Kruid met peper en zout, dek af en laat marineren op een frisse plek. Maak de aïoli (zie hierboven).

2

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de aardappelen in flinterdunne plakjes, eventueel met een mandoline. Dep droog, smeer in met olijfolie, schik op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak in 10 min goudbruin. Breng op smaak met zout en laat afkoelen. 

3

Bak het vlees in wat olijfolie en snij in reepjes. Leg 2 aardappelschijfjes naast elkaar op elk bord. Smeer in met wat aïoli en beleg met kalkoenreepjes en rucola. Blijf deze laagjes afwisselen en eindig met een laag aardappel. 

4

Voor de aïoli: klop de eidooiers op met de look. Voeg geleidelijk de olijfolie toe terwijl je blijft kloppen, tot je een romige saus krijgt. Kruid met peper en zout. Voeg het citroensap toe terwijl je roert en bewaar fris.