Millefeuille van mango en scampi met kerrieroom

Millefeuille van mango en scampi met kerrieroom
Bereiding
1
Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in blokjes. Gebruik de eerste mango voor de saus en de tweede ter garnering van het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de scampi en verwijder de darmpjes. Snijd de scampi in de lengte doormidden.
2
Snipper de sjalotten fijn. Voeg er een beetje gember en een teentje knoflook aan toe. Stoof dit aan in wat olijfolie. Voeg het afval van de scampi (pootjes, karkas), een van de twee mango's, de witte wijn, de kerrie, het citroengras toe. Kruid met peper en zout. Laat het geheel 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Zeef de saus. Voeg de vloeibare room toe en laat de saus verder inkoken.
3
Snijd het bladerdeeg in rechthoeken van 10 x 5 cm. Neem een stuk bakpapier, plooi het in twee en leg het op een bakplaat. Leg er het bladerdeeg op en leg er een tweede bakplaat bovenop. Bak het bladerdeeg gedurende 20 minuten in een oven van 180 °C (oven met warmtecirculatie). Bak de scampi enkele minuten in wat olijfolie. Bereid de millefeuille: neem drie stukken bladerdeeg en leg er de scampi, de saus en de stukjes mango tussen.