Minestrone met witte selderij, gemengde groenten en vleesballetjes

Minestrone met witte selderij, gemengde groenten en vleesballetjes
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 40 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Stengels witte selderij
1
Wortelen
1
Olijfolie
1 el
Ui, fijngehakt
0.5
Teentjes knoflook, fijngehakt
1
Laurierblad
0.5
Tuinbonen
50 g
Prinsessenboontjes
50 g
Kippenbouillon
500 ml
Broccoliroosjes
75 g
Enkele blaadjes basilicum voor de afwerking

Voor de vleesballetjes

Gemengd gehakt varken-kalf
150 g
Ei
0.5
Paneermeel
50 g
Bosje bladpeterselie, fijngehakt
0.25
Parmezaan, vers geraspt
50 g

Minestrone met witte selderij, gemengde groenten en vleesballetjes

Bereiding

1

Snij de witte selderij en de wortelen in dunne rondjes. Verhit de olijfolie in een grote stoofpan met dikke bodem en fruit de ui en de knoflook een paar minuten op een matig vuur. Zet het vuur laag en voeg de selderij, de wortelen en de laurier toe. Zet het deksel op de pan en laat op een laag vuur ongeveer 15 min stoven.

2

Dompel intussen de tuinbonen, de prinsessenboontjes en de broccoliroosjes in een pan gezouten kokend water en laat koken tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en spoel ze onder ijskoud water om het kookproces te stoppen. Zet ze opzij. Giet de kippenbouillon in de stoofpan bij de groenten en laat nog 20 min sudderen op een laag vuur.

3

Maak nu de balletjes: meng het gehakt met het losgeklopte ei, het paneermeel, de peterselie en de geraspte parmezaan. Rol hiervan balletjes en bak ze kort in een braadpan. Leg net voor het opdienen de 'groene' groenten en de balletjes in de stoofpan, breng indien nodig verder op smaak en serveer deze heerlijke minestrone bestrooid met blaadjes basilicum.

Voedingsinformatie

per 100 g
Vetten
34g
Suiker
7,6g
Eiwitten
37g