Mini-meringuetaartjes met exotisch fruit
Mini-meringuetaartjes met exotisch fruit
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eiwitten half tot sneeuw. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop flink telkens je suiker hebt toegevoegd. Klop tot het eiwit stevig is en glanst. Voeg de vanille, het citroensap en de maïsbloem toe en meng.
2
Vorm op de bakplaat 8 ronde hoopjes meringue van 8 cm, iets hoger aan de rand dan in het midden. Bak 1 u in de oven en laat afkoelen op een metalen rooster.
3
Laat de chocolade smelten au bain-marie. Dompel er de bodem van een fles in, zodat de onderrand bedekt is met chocolade en laat de ring op een vel bakpapier glijden. Maak zo 8 ringen, leg het bakpapier in de koelkast en laat opstijven. Maak daarna de chocoladeringen voorzichtig los van het bakpapier. Leg elke meringue op een plat bord, vul het kuiltje in het midden met slagroom, nappeer met de pulp van de passievruchten en werk af met een takje munt, een snuifje suiker, een beetje cacaopoeder en een chocoladering.