Minicupcakes met hoedjes van meringue

Minicupcakes met hoedjes van meringue
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 40 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Zachte boter op kamer– temperatuur
125 g
Kristalsuiker
125 g
Grote eieren, op kamertemperatuur
2
Zelfrijzende bloem
125 g
Vers sinaasappelsap, op kamertemperatuur
Sinaasappel (zeste)
1 c.à.c
Vanille-extract
1 c.à.c

Voor de meringue:

Eiwitten
2
Suiker
100 g

Minicupcakes met hoedjes van meringue

Bereiding

Intro

hello world

1

Verwarm de oven voor op 170°C. Zet papieren vormpjes in een muffinvorm. Leg de boter in stukjes in een keukenrobot en voeg geleidelijk de suiker toe terwijl je op een gemiddelde snelheid mixt tot een lichte en luchtige massa.

2

Voeg de eieren een voor een toe en daarna geleidelijk de bloem. Voeg tenslotte het sap, de zeste van de sinaasappel en het vanille-extract toe en mix 1 min. op gemiddelde snelheid tot een licht en homogeen deeg. Leg wat deeg in het midden van elke cupcakevorm en zet 20 tot 25 min. in de oven.

3

Voor de meringue: klop de eiwitten van 2 eieren op tot stevig schuim. Voeg geleidelijk 100 g suiker toe terwijl je blijft kloppen. Prik de minicupcakes op een stokje, giet de meringue in een spuitzak en spuit een toef op elke cupcake. Gebruik een keukenbrander om de meringue een goudbruin kleurtje te geven (of zet 1 min onder de warme ovengrill, terwijl je erbij blijft).