Minipizzaatjes met broccolibodem

Minipizzaatjes met broccolibodem
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Broccoli, in roosjes
300 g
Ei, losgeklopt
0.5
Ricotta
25 g
Gedroogde oregano
0.5 c.à.c
Snuf zout
0.5

Voor de toppings

Tomatensaus
5 c.à.c
Enkele champignons, in plakjes
Enkele kerstomaatjes, doormidden gesneden
Enkele sneetjes kalkoenfilet, fijngesneden
Mozzarella
25 g

Minipizzaatjes met broccolibodem

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de broccoliroosjes beetgaar in gezouten water, giet af en laat goed uitlekken. Mix de broccoliroosjes fijn, wikkel deze broccolirijst in een propere keukenhanddoek of kaasdoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Meng de broccolirijst in een kom met het ei, de ricotta, oregano en een snuf zout tot een homogene deegbal.

2

Gebruik een uitsteekvorm om cirkels uit het deeg te steken (ongeveer 8 cm diameter) op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de bodems in 20 min gaar in de oven.

3

Beleg elke pizzabodem met 1 tl tomatensaus, enkele champignonplakjes, kerstomaatjes, kalkoenfilet en mozzarella. Schuif nog 5 min onder de grill en serveer onmiddellijk.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
66kcal
Vetten
2,5g
Vezels
2,7g
Eiwitten
6,7g