Miso-aubergine met spinazie, sesamdressing en wilde rijst
Miso-aubergine met spinazie, sesamdressing en wilde rijst
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aubergine in de lengte doormidden en kruis het vruchtvlees met een mes in tot een dambordpatroon. Meng de miso met de helft van de rijstazijn, een geutje arachideolie en de helft van de suiker. Besmeer de aubergine met de pasta en plaats 15-20 min. in de hete oven.
2
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Snij de lente-ui in ringen en was de spinazie. Meng de sojasaus met de sesamzaadjes en de overgebleven rijstazijn en suiker. Verhit wat arachideolie in een kookpot en stoof de lente-ui 2 min. aan. Voeg de spinazie toe en roerbak 2 min. verder. Meng de saus door de spinazie.
3
Serveer de miso-aubergine met de spinazie en rijst.