Muffins met spinazie en feta

Muffins met spinazie en feta
Nutri-Score C
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Ui
1/2
Teentje knoflook
1
Verse spinazie
100 g
Bloem
125 g
Bakpoeder
1/2 tl
Feta
75 g
Ei
1
(Plantaardige) melk
100 ml
Griekse yoghurt
50 ml
Olijfolie
1 el
Boter
Peper
Zout

Muffins met spinazie en feta

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een pan met de olie op een matig vuur. Pel en snipper de ui en knoflook. Fruit ze glazig. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Haal van het vuur, laat afkoelen en laat uitlekken.

2

Meng de bloem en het bakpoeder in een grote kom met een snuifje peper en zout. Doe de spinazie en de verkruimelde feta erbij. Klop de eieren in een andere kom. Voeg de melk en de yoghurt toe en meng goed. Giet dit mengsel bij de spinazie. Meng voorzichtig met een spatel tot je een homogeen deeg krijgt. Vet muffinbakvormen in of gebruik siliconen vormpjes. Vul elke muffinvorm voor ¾ met het deeg.

3

Bak de muffins 20 tot 25 min in de oven. Prik met een mespunt om te controleren of ze gaar zijn. Als de punt er schoon uit komt, zijn ze genoeg gebakken. Laat de muffins 5 min afkoelen en haal ze vervolgens voorzichtig uit hun vorm.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
171 kcal
Vetten
8 g
(waarvan verzadigde vetten)
4,1 g
Koolhydraat
18 g
Suiker
2,2 g
Vezels
1,3 g
Zout
0,45 g
Eiwitten
6,5 g