Najaars maaltijdsalade met walnoten rozijnen appelen quinoa en spinazie

Najaars maaltijdsalade met walnoten rozijnen appelen quinoa en spinazie
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Quinoa in 3 kleuren
50 g
Rozijnen
25 g
Gedroogde cranberry’s
25 g
Zoete appel(en)
1
Rode kool, geschaafd
200 g
Jonge spinazie
100 g
Walnoten, grof gehakt
100 g
Geitenkaas
60 g

Voor de vinaigrette

Olijfolie
50 ml
Vers geperst citroensap
25 ml
Honing
1 el
Mosterd
1 c.à.c
Zout

Najaars maaltijdsalade met walnoten rozijnen appelen quinoa en spinazie

Bereiding

1

Bereid de quinoa volgens de aanwij zingen op de verpakking en laat afkoelen.

2

Roer voor de vinaigrette alle ingrediënten door elkaar en laat er de rozijnen en de cranberry’s in weken. Snij de appelen met de mandoline in dunne plakken en rasp de rode kool.

3

Meng alle ingrediënten en nappeer met de vinaigrette. Bestrooi met verbrokkelde geitenkaas en dien op.