Nasi goreng met kip, broccoli en prei

Nasi goreng met kip, broccoli en prei
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
lenteui
2 st
basmatirijst
150 g
kippenblokjes
300 g
prei
150 g
broccoliroosjes
200 g
sojasaus
2 el
ei
1 st
sojascheuten
60 g
arachideolie
peper
zout

Nasi goreng met kip, broccoli en prei

Bereiding

1

Snij de lenteui in fijne ringetjes. Kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar.

2

Verhit de olie in een wokpan of gewone pan op een hoog vuur. Bak de kippenblokjes goudbruin en kruid met peper en zout. Schep uit de pan. Doe opnieuw wat olie in de wok en roerbak er de prei, de helft van de lenteui en broccoliroosjes in. Kruid met peper en zout. Schep er de gekookte rijst onder en bak mee. Breng op smaak met de sojasaus.

3

Maak ruimte in het midden van de pan en breek er de eitjes in. Spatel ze los terwijl ze bakken, roer ze onder de rijst. Meng er de gebakken kippenblokjes en de sojascheuten onder en roerbak nog enkele minuten verder. Garneer met de rest van de lenteuitjes.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
529kj
Vetten
0,7
Zout
0,7
Eiwitten
10