Nasi goreng met krokant gebakken ei

Nasi goreng met krokant gebakken ei
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Voor de nasi goreng

Rijst
150 g
Sojasaus
25 ml
Oestersaus
0.5 el
Pepertjes, fijngehakt
0.5
Geroosterde sesamolie
Uien, fijngesnipperd
0.5
Wortelen, in kleine blokjes
1
Rode paprika, in kleine blokjes
0.5
Teentje knoflook, geperst
1.5
Diepvrieserwten
75 g

Voor het krokant gebakken ei

Sesamolie
Eieren
2
Verse koriander, fijngehakt
0.5 el
Limoen, in partjes
0.5

Nasi goreng met krokant gebakken ei

Bereiding

Intro

1x koken, 2x eten
 Tijd sparen met meal prepping 
Je kan dit recept perfect klaarmaken voor 1 maaltijd. Je kan ook heel wat tijd sparen door 1x te koken voor 2 dagen. Dan worden de smaken des te intenser. Verdubbel gewoon alle ingrediënten en gebruik de ene helft voor deze Nasi Goreng. De volgende dag tover je met de andere helft in geen tijd een nieuw origineel recept op tafel, zoals een smakelijke Nasi Goreng Burger. Ontdek hier de andere recepten 1x koken, 2x eten

1

Voor de nasi goreng: Kook de rijst in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng in een kommetje de sojasaus met de oestersaus en de pepertjes en zet opzij.

2

Verhit een flinke scheut sesamolie op een hoog vuur in de wok en fruit de ui. Voeg de wortelblokjes toe en laat ze 5 min meebakken. Voeg de paprika en de knoflook toe en roerbak tot de groenten beetgaar zijn. Voeg dan de diepgevroren erwten toe en bak ze 1 min mee.

3

Schep de gekookte rijst door de wok en giet er de saus bij. Meng en laat nog een paar minuten bakken. Zet opzij.

4

Voor het krokant gebakken ei: Verhit een scheutje sesamolie in een braadpan en bak spiegeleieren van de eieren. Verdeel de helft van de nasi goreng over de borden, leg er een spiegelei op en bestrooi met de koriander. Serveer met partjes limoen.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
497kcal
Vetten
14g
Suiker
11g
Vezels
7,9g
Eiwitten
18g