Oesters gegratineerd met champagne

Oesters gegratineerd met champagne
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Oesters
12
Sjalot, fijngehakt
25 g
Champagne brut
50 ml
Room
100 ml
Bussel peterselie
0.25
Boter
Peper, grof zeezout

Oesters gegratineerd met champagne

Bereiding

1

Open de oesters en bewaar het sap. Bestrooi een ovenplaat met grof zeezout en leg er de schelpen op.

2

Fruit de sjalot in een braadpan en voeg het oestervocht, de champagne, de room en peper toe. Laat tot 3/4 inkoken. 

3

Giet de saus over de oesters en laat 3 tot 4 min. garen in een voorverwarmde oven van 200 °C, tot ze gegratineerd zijn. Versier met versgehakte peterselie.