Oesters met granité
Voorbereiding
20 min.
Kooktijd
0 min.
Rusttijd
180 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Oesters met granité
Bereiding
1
Pel de sjalot en snipper hem heel fijn. Meng in een schaaltje de wijnazijn met de sjalot, de grof gemalen peperkorrels, de suiker en het water. Roer goed tot de suiker opgelost is. Giet dit mengsel in een dun laagje in een ondiepe schaal en zet 3 u in de diepvriezer. Schraap om het uur los met een vork zodat zich ijskristallen vormen.
2
Open de oesters voorzichtig met een oestermes 45 min voor je ze serveert. Giet het eerste water weg (de oester maakt vanzelf nieuw water aan). Zet de oesters op een bedje van grof zout of ijsschilfers.
3
Schep net voor het serveren een klein lepeltje granité op elke oester en serveer met partjes citroen.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
56 kcal
Vetten
1,6 g
(waarvan verzadigde vetten)
0,76 g
Koolhydraat
6,0 g
Suiker
2,9 g
Vezels
0,6 g
Zout
0,28 g
Eiwitten
4,0 g