Oesters met granité

Oesters met granité
Nutri-Score A
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 0 min.
Rusttijd 180 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Sjalot
0.5
Rodewijnazijn
50 ml
Zwarte peperkorrels
1/4 tl
Suiker
1 tl
Water
1 el
Verse oesters
6
Grof zeezout of ijsschilfers
Biocitroen
0.5

Oesters met granité

Bereiding

1

Pel de sjalot en snipper hem heel fijn. Meng in een schaaltje de wijnazijn met de sjalot, de grof gemalen peperkorrels, de suiker en het water. Roer goed tot de suiker opgelost is. Giet dit mengsel in een dun laagje in een ondiepe schaal en zet 3 u in de diepvriezer. Schraap om het uur los met een vork zodat zich ijskristallen vormen.

2

Open de oesters voorzichtig met een oestermes 45 min voor je ze serveert. Giet het eerste water weg (de oester maakt vanzelf nieuw water aan). Zet de oesters op een bedje van grof zout of ijsschilfers.

3

Schep net voor het serveren een klein lepeltje granité op elke oester en serveer met partjes citroen.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
56 kcal
Vetten
1,6 g
(waarvan verzadigde vetten)
0,76 g
Koolhydraat
6,0 g
Suiker
2,9 g
Vezels
0,6 g
Zout
0,28 g
Eiwitten
4,0 g