Omegarijke pasta met ansjovis, broccoli en walnoten

Omegarijke pasta met ansjovis, broccoli en walnoten
Bereiding
1
Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij hem in kleine blokjes. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 min de broccoli toe (roosjes en blokjes).
2
Hak de noten grof en rooster ze goudbruin in een pan zonder vetstof. Laat de ansjovis uitlekken en snij de filets in stukjes. Pel en pers de knoflook. Snij de olijven in stukjes. Verhit de olijfolie op een laag vuur in een kookpan en leg er de ansjovis en de knoflook in. Strooi er de chili bij. Plet de ansjovis met een houten lepel tot pulp en laat al roerend ongeveer 2 min bakken, tot de ansjovis volledig oplost.
3
Voeg de kappertjes, de olijven en 50 ml kookvocht van de pasta toe. Laat de saus een paar minuten warmen en roer af en toe. Giet de pasta en de broccoli af en schep ze samen met de walnoten door de saus. Breng indien nodig op smaak met zout en peper, bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en serveer.