Ontbijtkom met rabarber en granola

Ontbijtkom met rabarber en granola
Nutri-Score C
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Rabarber
150 g
Honing
1.5 el
Vanille-extract
1/2 tl
Snufje kaneel
1
Water
1/2 el
Yoghurt op z'n Grieks
250 g
Handje bosbessen
1/2
Granola met honing
2 el
Ongezouten pistachenoten
1/2 el

Ontbijtkom met rabarber en granola

Bereiding

1

Was de rabarber en snij deze in stukken van 2 cm. Leg ze samen met de honing, de kaneel, het vanille-extract en het water in een pan.

2

Laat sudderen op een laag vuurtje tot de rabarber gaar is, maar wel nog wat textuur heeft. Dit duurt ongeveer 10 min. Roer af en toe. Haal van het vuur en laat afkoelen.

3

Verdeel de yoghurt over vier kommen. Versier met rabarber en bosbessen en werk af met granola en grofgehakte pistachenoten.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
126 kcal
Vetten
6,4 g
(waarvan verzadigde vetten)
3,3 g
Koolhydraat
13 g
Suiker
7,2 g
Vezels
1,7 g
Zout
0,088 g
Eiwitten
3,1 g