Ontbijtmuffins met yoghurt en stukjes appel

Ontbijtmuffins met yoghurt en stukjes appel
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Bloem
90 g
Rietsuiker
30 g
Bakpoeder
0.25 el
Sodabicarbonaat
0.125 c.à.c
Vanillestokje, merg uitgeschraapt
0.5
Kokosolie, gesmolten
30 g
Griekse yoghurt
75 g
Melk
30 ml
Ei
Citroensap
1 c.à.c
Honing
1 el
Appelblokjes
50 g

Ontbijtmuffins met yoghurt en stukjes appel

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een kom de bloem met de suiker, het bakpoeder, het sodabicarbonaat en het  vanillemerg.

2

Meng in een andere kom de rest van de ingrediënten behalve de appelblokjes. Giet dit mengsel bij de bloem en meng. Schep de appelblokjes onder het deeg.

3

Verdeel het deeg over de ingevette kuiltjes van een muffinvorm en bak 25 min in de oven. Laat afkoelen op een rooster.