Oosterse noedels met pikante pindasaus en champignons

Oosterse noedels met pikante pindasaus en champignons
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Eiernoedels
200 g
Spinazie
100 g
Gemengde champignons
300 g
Lente-uitjes
1
Sesamolie
Peper, zout

Voor de saus

Pindakaas (ongezoet)
1 el
Sesamolie
1 el
Sojasaus
30 ml
Limoensap
3 el
Honing
1 el
Chilisaus
1 c.à.c

Oosterse noedels met pikante pindasaus en champignons

Bereiding

1

Meng alle ingrediënten voor de saus tot een homogeen mengsel. Kook de noedels in gezouten water volgens de aanwijzingen op de ver- pakking. Voeg in de laatste minuut de spinazie toe. Giet daarna alles af en laat uitlekken. 

2

Snij de champignons in dunne schijfjes. Snipper de lente-uitjes fijn. Verhit wat sesamolie in een braadpan en bak de champignons op een hoog vuur goudbruin. Kruid ze met zout en peper. 

3

Meng de champignons met de noedels, de spinazie en de saus, en werk af met de lente-ui.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
126kcal
Vetten
4,6g
Vezels
1,5g
Eiwitten
4,4g