Oosterse noedelsoep met tofu en groentjes

Oosterse noedelsoep met tofu en groentjes
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 12 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

noedels
100 g
groentebouillonblokjes
2
geraspte gember
1 el
lente-uitjes
2
mini oesterzwammen
2
wortelen
2
paksoi
0.5
sojascheuten
60 g
tofu
80 g
sesamzaadjes
2 el
sojasaus
30 ml
sesamolie
0.5
water (bouillon)
1 l

Oosterse noedelsoep met tofu en groentjes

Bereiding

1

Kook de noedels in een ruime pot met water volgens de instructies op de verpakking. Laat uitlekken en verdeel over 2 of 4 kommen.

2

Verwarm het water met de groentebouillonblokjes. Voeg de sojasaus, de sesamolie en de geraspte gember toe en breng aan de kook. Hak de lente-uitjes fijn, snij de wortels in dunne staafjes en de paksoi in reepjes. Voeg de lente-uitjes, wortel, oesterzwammen en paksoi toe en laat 3 min. koken. De laatste min. voeg je de sojascheuten en tofu, gesneden in blokjes, toe.

3

Giet de bouillon met de groenten over de noedels. Bestrooi met sesamzaadjes.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
64kcal
Vetten
0,4g
Zout
0,62g
Eiwitten
2,9g