Oosterse paddenstoelensoep

Oosterse paddenstoelensoep
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Teentje knoflook
0.5
Uien
1
Paksoi
1
Shiitake
75 g
Oesterzwammen
50 g
Shimeji
75 g
Sojasaus
35 ml
Groentebouillon
Chilipoeder
Sesamolie

Oosterse paddenstoelensoep

Bereiding

1

Pel en snipper de knoflook en de uien. Schil en rasp de gember. Spoel de paksoi en snij ze in stukken. Snij de shiitake in tweeën en de oesterzwammen in stukken.

2

Verhit de sesamolie in een kookpan en fruit de ui, de knoflook en de gember. Voeg de harde, witte stukken paksoi toe en laat kort meebakken. Schep er dan alle paddenstoelen onder en laat 2 min sudderen.

3

Giet er de sojasaus bij, schep kort om en blus met de groentebouillon. Laat nog kort sudderen en breng op smaak met chilipoeder. Voeg tot slot het groen van de paksoi toe en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
18kcal
Vetten
0,3g
Vezels
0,7g
Zout
0,88g
Eiwitten
1,1g