Oosterse paddenstoelensoep

Voorbereiding
20 min.
Kooktijd
20 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Oosterse paddenstoelensoep
Bereiding
1
Pel en snipper de knoflook en de uien. Schil en rasp de gember. Spoel de paksoi en snij ze in stukken. Snij de shiitake in tweeën en de oesterzwammen in stukken.
2
Verhit de sesamolie in een kookpan en fruit de ui, de knoflook en de gember. Voeg de harde, witte stukken paksoi toe en laat kort meebakken. Schep er dan alle paddenstoelen onder en laat 2 min sudderen.
3
Giet er de sojasaus bij, schep kort om en blus met de groentebouillon. Laat nog kort sudderen en breng op smaak met chilipoeder. Voeg tot slot het groen van de paksoi toe en serveer.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
18kcal
Vetten
0,3g
Vezels
0,7g
Zout
0,88g
Eiwitten
1,1g