Orechiette met chipolata en verse spinazie
Orechiette met chipolata en verse spinazie
Bereiding
1
Bak de chipolata in 1 el olijfolie in een pan op een zacht vuur, samen met de helft van de verse tijm. Keer regelmatig om. Haal van het vuur en snij in stukken van ongeveer 3 cm.
2
Was de spinazie en zwier droog. Snipper ¾ van de knoflook en fruit 1 min. in 2 el olijfolie. Voeg de spinazie toe, kruid met peper en zout en laat 5 min. bakken. Voeg de chipolata opnieuw toe.
3
Kook de pasta in ruim gezouten water. Laat uitlekken en giet in de pan met de spinazie en de stukjes chipolata. Maak een kruidenolie met de olijfolie, de overige tijmnaaldjes en knoflook, peper en zout. Mix het mengsel fijn. Voeg deze kruidenolie toe aan het geheel, meng en laat nog 1 min. bakken op een hoog vuur. Bestrooi met parmezaanschilfers en dien op.