Orzosalade met geroosterde bloemkool, kruiden en rozijnen

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Bloemkool
0.5
Komijn
0.5 tl
Paprikapoeder
0.5 tl
Orzo
125 g
Rozijnen
25 g
Citroen
0.5
Kruiden (peterselie, koriander, munt...)
Amandelschilfers
25 g
Olijfolie
Peper
Zout

Orzosalade met geroosterde bloemkool, kruiden en rozijnen

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Meng de bloemkoolroosjes in een grote kom met 3 el olijfolie, komijn, paprikapoeder, peper en zout. Verdeel de bloemkool over de bakplaat en bak 25 à 30 min in de oven. Schep halverwege om.

2

Kook de orzo in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel onder koud water en laat goed uitlekken. Doe de rozijnen in een klein kommetje en laat weken in warm water. Giet ze af na 5 min. Rasp de zeste en pers de citroen. Meng in een klein kommetje 3 el citroensap, de zeste en 3 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

3

Meng de koude orzo, de bloemkool, de rozijnen, de fijngehakte kruiden en de citroensaus in een grote kom. Rooster de amandelschilfers in een droge pan en voeg ze toe aan de salade. Serveer meteen of bewaar in de koelkast voor later.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
125 kcal
Vetten
5,4 g
(waarvan verzadigde vetten)
0,7 g
Koolhydraat
14 g
Suiker
3,5 g
Vezels
2,4 g
Zout
0,12 g
Eiwitten
3,6 g