Ovengebakken bloemkool en aardappel met kaassaus en spekjes, met mesclunsalade
Ovengebakken bloemkool en aardappel met kaassaus en spekjes, met mesclunsalade
Bereiding
1
Zet de grillstand van de oven aan op 200°C. Schil en snij de aardappelen in blokjes. Kook ze gaar in licht gezouten water. Kook de bloemkoolroosjes gaar. Bak intussen de spekblokjes in enkele minuten krokant, in een antikleefpan zonder vetstof op laag vuur.
2
Maak de kaassaus. Smelt de boter op een laag vuur en voeg de bloem toe. Laat bakken tot je koekjes ruikt. Roer er al kloppend melk door tot de saus de gewenste dikte heeft. Smelt er dan de helft van de geraspte gruyère bij. Kruid met peper en zout. Schep er de spekblokjes onder.
3
Vet een ovenschaal in en leg er de gekookte aardappelen in. Schep hierop de bloemkoolroosjes. Schenk er de kaassaus over en werk af met de rest van de gruyère. Schuif 5 min. onder de hete grill. Meng de mesclun met de rauwkostsalade en breng op smaak met olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout. Serveer de salade met de bloemkoolschotel.