Ovengebakken kabeljauw, roerbak van shiitake en fijne gele wortelpuree

Ovengebakken kabeljauw, roerbak van shiitake en fijne gele wortelpuree
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

kabeljauwfilets
2
bloemige aardappelen
300 g
gele wortels
250 g
shiitake
300 g
takjes peterselie
2
teen knoflook
0.5
blokje(s) groentebouillon
1
het sap van citroen
0.5
boter
50 g
water
500 ml
olijfolie
peper
zout

Ovengebakken kabeljauw, roerbak van shiitake en fijne gele wortelpuree

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Breng het water aan de kook en los de bouillon erin op. Schil de aardappelen en de wortels en snij ze in stukken. Kook de aardappelen met de wortels gaar in de groentebouillon. Giet af en plet tot een fijne puree met wat olijfolie. Breng op smaak met peper en hou warm.

2

Schik de visfilets in een ovenschaal. Schik 4/5de van de boter in klontjes op de filets en kruid met peper en zout. Besprenkel met het citroensap. Bak 15 min. in de oven.

3

Verwijder de steel van de shiitake en snij de champignons doormidden. Plet de knoflook tot moes. Snipper de peterselie. Giet 2 el olijfolie en de rest van de boter in een pan en fruit de knoflook 1 min. Giet de shiitake erbij en roerbak nog 8 min. op een hoog vuur. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout. Serveer de kabeljauwfilets met de wortelpuree en de champignons. Besprenkel met het bakvocht.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
64kcal
Vetten
1,8g
Zout
0,35g
Eiwitten
4,3g