Ovengebakken kwartel met een mengeling van wortelgroenten
Ovengebakken kwartel met een mengeling van wortelgroenten
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de kwartels met peper en zout. Schik ze in een ovenschaal en leg de boter in klontjes op het vlees. Giet de cognac in 200 ml water en voeg dit mengsel en het takje tijm toe aan de kwartels. Zet 25 min in de oven. Bevochtig de kwartels regelmatig.
2
Fruit de sjalot in 1 el olijfolie. Snij de groenten in kleine blokjes. Giet de groenten en de sjalot in een andere ovenschaal. Kruid met peper, zout en komijn en besprenkel met een royale scheut olijfolie. Meng en zet 30 min in de oven. Roer af en toe om.
3
Haal de kwartels uit de oven en snij ze in 4 (bouten en filets). Bestrooi de groenten met gehakte peterselie en serveer bij de kwartels.