Ovengebakken omelet in bokaal

Ovengebakken omelet in bokaal
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Olijfolie
Spekjes
100 g
Courgette, in stukken
0.5
Gele kerstomaten + voor de afwerking
40 g
Enkele blaadjes basilicum + voor de afwerking
Eieren
4
Miniballetjes mozzarella
6
Stokbrood
Zout, peper

Voor de pesto

Pijnboompitten
40
Bosje basilicum
0.25
Olijfolie
25 ml
Teen knoflook
0.5
Zout, peper

Ovengebakken omelet in bokaal

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit 1 el olijfolie in een pan. Bak de spekjes, haal uit de pan en hou apart. Giet het vet uit de pan en bak de courgette. Voeg wat olijfolie toe indien nodig. Kruid met zout en peper. Was de kerstomaten en snij ze doormidden. Bak ze even in de pan. Vet 4 hittebestendige bokalen in en vul met de spekjes, courgette, kerstomaten en één of enkele blaadjes basilicum. Klop de eieren los en verdeel over de bokalen. Bak 20 tot 30 min in de oven. 

2

Maak intussen de pesto: rooster in een andere pan de pijnboompitten goudbruin. Mix de pijnboompitten met het halve bosje basilicum, de knoflook, de olijfolie, zout en peper. Zet de saus fris.

3

Haal de bokalen uit de oven en laat afkoelen. Versier met miniballetjes mozzarella, doormidden gesneden kerstomaten en blaadjes basilicum. Serveer met de pesto en brood.