Ovenschotel met bloemkool, aardappel, mascarpone en gehakt
Ovenschotel met bloemkool, aardappel, mascarpone en gehakt
Bereiding
1
Stoom de aardappelen gaar volgens de instructies op de verpakking. Kook de bloemkoolroosjes in 10 min. beetgaar. Verwarm de ovengrill voor op 220°C.
2
Stoof de ui 2 min. in boter. Draai het vuur hoog en laat het gehakt 3 min. kleur krijgen. Roer er het tomatenconcentraat en wat ketchup doorheen en kruid met peper en zout. Roerbak tot het gehakt gaar is. Klop intussen in een kommetje de mascarpone los met een geutje melk en kruid met een snufje nootmuskaat, peper en zout.
3
Snij de aardappelen in stukken. Leg het gehakt op de bodem van een ovenschaal en dek af met de bloemkoolroosjes en de aardappelen. Kruid met peper en zout. Giet het mascarponemengsel over het gerecht en werk af met de gemalen kaas. Schuif 10 min. in de hete oven, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.