Ontdek de lokale producenten uit Oost-Vlaanderen en hun (h)eerlijke artisanale producten

Lokale Oost-Vlaamse producenten in de kijker

Carrefour verkiest Belgische partnerschappen voor de eigen merkproducten en werkt met 72 lokale producenten samen in de provincie Oost-Vlaanderen, via de korte keten. Ontdek er hier enkele van!

LOKEREN

MILI HOEVEZUIVEL

Ijs en ijstaarten met veel smaak

Van kalfje tot ijstaart. Dat is het verhaal dat zich elke dag opnieuw achter de muren van Mili Hoevezuivel afspeelt. “Onze melkveeboerderij bestaat al vijf generaties. Wij zijn onze melk zelf beginnen te verwerken omdat we zo controle houden over de prijs die we ervoor krijgen. We maken ijstaarten, rijstpap, pudding, chocomousse, tiramisu en vooral ijs.” 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Carrefour Hypermarkt Oostakker en Sint-Denijs-Westrem, Carrefour Market Sint-Niklaas.

MALDEGEM

FILIPPUS PAARDENMELKERIJ

Paardenmelk is goed voor elk

Filip Vanhulle en echtgenote Heidi De Baerdemaeker zijn de drijvende kracht achter paardenmelkerij Filippus. “Paardenmelk bevat een natuurlijk antibioticum dat de darmflora herstelt, werkt versterkend dankzij de vitaminen, ijzer, mineralen en spoorelementen die erin zitten en is licht verteerbaar, want bevat maar 1% vet”, vertelt Heidi. “Paardenmelk is dus ideaal voor mensen met maag- en darmproblemen, huidproblemen en voor wie een chemokuur moet volgen.” In hun gamma vind je onder andere paardenmelk, -ijs en -pannenkoeken. 

 ZIN OM TE PROEVEN?

 Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Oostakker en Carrefour Market Eeklo.

DIKKELVENNE

CHRISTIANA BRONNEN

Natuurlijk mineraalwater en ambachtelijke limonade

Bij het familiebedrijf Christiana Bronnen in Dikkelvenne staat intussen de derde generatie aan het roer: Roni Leyman stapte in 1999 in de voetsporen van zijn grootvader Remi en zijn vader Roland. “We bottelen hier natuurlijk mineraalwater, dat we 230 m diep oppompen uit de Christiana-bronnen en dat we enkel filtreren op zanddeeltjes”, vertelt Roni. “Het is dus puur natuur! Voor ons bruisend water voegen we enkel koolzuurgas toe. Onze drie limonades maken we nog altijd volgens de receptuur van 1938, het jaar waarin mijn grootvader het bedrijf opstartte.” Ook de 4de generatie is verzekerd. Onlangs zette Jentel, Roni’s zoon, zijn eerste stappen in het bedrijf. 

 ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Oostakker, Sint-Denijs-Westrem en Ninove, Carrefour Market De Pinte, Zulte, Zwijnaarde, Kruishoutem, Ledeberg,Melle, Nazareth en Wetteren, Carrefour Express Melsen.

SINT-GILLIS-WAAS

CONFISERIE ELISE

Authentieke chocoladeproducten

De Belgische chocoladeproducent Elise werkt sinds 1964 op ambachtelijke wijze met 100% Belgische chocolade en zuivere en natuurlijke ingrediënten. Truffels, orangetten, Elisettes …De producten van Elise charmeren niet alleen op de tong, ze geven je ook een warm gevoel. Want deze ‘charming chocolates’ dragen hun steentje bij om vrouwelijke cacaoboerinnen in Ivoorkust te ondersteunen. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Oostakker en Carrefour Market Sint-Gillis-Waas.

AALTER

RASCAL TASTEBUDDIES

Chilisaus, pickles en salsa's

De start-up Rascal Tastebuddies maakt heerlijke chilisauzen, pickles en salsa’s. Echte rijke smaakbommen van verse, grotendeels door Niels Wyckstandt gekweekte groenten op de Zwaaikamhoeve. De ideale smaakmakers in de keuken van vandaag. Dankzij het artisanaal proces waar geen smaak- en kleurstoffen aan te pas komen, zijn ze ook nog eens 100% vegan en gezond. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Oostakker en Sint-Denijs-Westrem, Carrefour Market Aalter.

KRUIBEKE

FOODATELIER

Vers en met de hand gemaakt

De wortels van FoodAtelier gaan terug tot de jaren 50. Ze ontwikkelden zich doorheen de jaren tot producent van culinair hoogstaande kant-en-klare maaltijden. Voor hunAmbachtelijke bereidingen gebruiken ze enkel seizoensgebonden ingrediënten, bij voorkeur van eigen bodem. Alles is met de hand gemaakt door een team van gepassioneerde chefs. Smaakvol eten was nog nooit zo makkelijk. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Ninove, Oostakker en Sint-Denijs-Westrem, Carrefour Market Gent Dampoort en Wetteren.

LOKEREN

VERHOFSTEDE FRUITSAPPEN

Sap van 100% vers fruit

Toen in 1986 de boomgaard van Theo Verhofstede getroffen werd door een vernietigende hagelbui, verwerkte hij de beschadigde appels tot sap. Dat was het begin van VerhofstedeFruitsappen. Economische leefbaarheid gaat hier hand in hand met respect voor de natuur. Ze bieden vandaag liefst 18 soorten appelsap aan, puur of in combinatie met ander fruit. Er komt geen extra suiker, bewaarmiddel of kleurstof aan te pas. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Ninove, Oostakker en Sint-Denijs-Westrem, Carrefour Market Eeklo, Beveren-Waas Vesten, Geraardsbergen, Ledeberg, Lokeren, Moerbeke-Waas, Sint- Niklaas, Temse, Wachtebeke en Wetteren.

GERAARDSBERGEN

MATTENTAARTENATELIER

Mattentaarten, een erkend streekproduct

In Geraardsbergen zijn Peter en zijn zoon Sebbe Deneyer al de tweede en derde generatie van de familie die met groot succes mattentaarten bakt. “Mensen komen echt van ver voor onze mattentaarten, ze maken er een uitstap van. Zelfs bij de kleinste kinderen vallen ze enorm in de smaak”, vertelt Peter. “Ik denk dat het succes te verklaren is door het feit dat onze mattentaart een eerlijk product is, we voegen geen additieven toe, alleen de zuivere ingrediënten.” 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Ninove, Oostakker en Sint-Denijs-Westrem, Carrefour Market Denderleeuw, Geraardsbergen, Melle, Scheldewindeke, Waregem, Wetteren, Zottegem en Zwijnaarde.

GENT

THE MINISTRY OF BELGIAN BEER

Pils 13: Artisanaal gebrouwen Belgische pils

Dimitri Messiaen begon na 30 jaar als zelfstandige in de horeca samen met zijn vriend Koen Van Laere brouwerij The Ministry of Belgian Beer. “Ik vond het jammer dat niemand meer op artisanale wijze met pils bezig was. Dus besloten we zelf te beginnen experimenteren”, vertelt Dimitri. Na 2 jaar proberen bleek onze 13de batch een schot in de roos, vandaar onze merknaam ‘Pils 13’. Bij Carrefour verkopen we onze Black Label en Red Label in flesjes en Delta in blik.” 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Oostakker en Sint-Denijs-Westrem, Carrefour Market Gent Dampoort