HET GOEDKOOPSTE BIOMERK IN BELGIË AANBIEDEN*

Met het merk Carrefour BIO engageert Carrefour zich om bio voor iedereen toegankelijk te maken, met respect voor de producenten.


Wat is bio precies?

Een bioproduct wordt geteeld of verwerkt volgens methoden die milieuvriendelijke praktijken combineren met het behoud van natuurlijke grondstoffen. Dit sluit het gebruik van pesticiden en chemische meststoffen, ggo's, antibiotica, enz. uit. Niets is natuurlijker dan bio.


Waarom biologisch eten?

Ten eerste omdat het goed is voor het milieu. Ten tweede omdat het goed is voor je gezondheid. Je vermijdt blootstelling aan chemische en antibioticaresiduen, en aan ggo’s. En ten derde omdat het gewoonweg heel erg lekker is. Biologische producten zijn rijker aan smaak en hebben betere voedingskwaliteiten.


Waarom is bio doorgaans duurder?

Omdat in de biologische landbouw de opbrengsten lager zijn dan in de intensieve landbouw of veehouderij. We waken over de samenstelling van onze producten: geen van onze Carrefour Bio-producten bevat palmolie. Voor bio is ook meer arbeid nodig, waardoor de eindprijs ook hoger ligt. Bij Carrefour doen we er echter alles aan om bio voor iedereen toegankelijk te maken, met respect voor de producenten en de productievoorwaarden.


Hoe kan Carrefour het goedkoopste biomerk garanderen?

Elke 2 weken is een onafhankelijk orgaan verantwoordelijk voor het vergelijken van de prijzen van een zeer breed assortiment Carrefour Bio-producten met die van onze concurrenten: verse producten, kruidenierswaren, drogisterij en parfumerie. Indien nodig passen we ze naar beneden aan. Zo eenvoudig is dat!


Carrefour BIO-producten zijn goedkoper, maar zijn ze dan minder bio?

Onmogelijk. Alle bioproducten moeten voldoen aan strenge normen die worden gecontroleerd door officiële of onafhankelijke instanties. Alle producten van het Carrefour BIO-gamma dragen het Europese biolabel, in de vorm van een blad op een groene achtergrond.


Wat zijn de uitdagingen voor de toekomst?

We zullen ons bio-engagement blijven vergroten door ons Carrefour BIO-assortiment verder uit te breiden, de aanwezigheid van bio in onze verkooppunten nog te versterken en door de overstap van verscheidene Belgische landbouwbedrijven naar bio actief te ondersteunen.

1137

Carrefour BIO-producten

141

nieuwe Carrefour BIO-producten gelanceerd in 202

100%

van de Carrefour-babyvoeding is bio

*Vind je het ergens anders goedkoper, dan betaalt Carrefour je het verschil terug. Klik hier voor de voorwaarden of vraag ze op in de winkel.

Meer weten?

Naar al onze acties

Actie 2

Actie 2

100 omstreden additieven verbieden uit alle Carrefour-producten.

Actie 3

Actie 3

Garanderen dat alle Carrefour-producten vrij zijn van ggo's.

Actie 4

Actie 4

Voorkeur geven aan producten van Belgische oorsprong.

Actie 5

Actie 5

Specifieke ondersteuning bieden aan lokale producenten.