DE VERKOOP VAN BEDREIGDE VISSOORTEN VERBIEDEN EN DUURZAME VISVANGST ONDERSTEUNEN

Carrefour zet zich in voor het behoud van de natuurlijke rijkdommen van de zee zodat ook onze kinderen en kleinkinderen nog toegang zullen hebben tot een gevarieerde voeding.


Wat is nu precies het probleem?

Overbevissing leegt de oceanen en vernietigt ecosystemen. Om ervoor te zorgen dat de soorten worden gerespecteerd, heeft Carrefour verschillende maatregelen genomen. We leggen duurzame vistechnieken op. We definiƫren minimummaten voor elke soort. Wij bevorderen verantwoorde aquacultuur. En we gaan nog verder door de verkoop van kwetsbare soorten zoals haai, blauwvintonijn of de keizerbaars te verbieden


Wie controleert dat allemaal?

Al onze vissoorten uit duurzame visvangst dragen het MSC-keurmerk dat wordt toegekend door een onafhankelijk orgaan. Onze vis afkomstig van verantwoorde aquacultuur krijgt het ASC-label, ook toegekend door een onafhankelijke instantie.


Carrefour is trouwens de enige supermarktketen in Belgiƫ met verstogen in de winkels die ASC- en MSC-gecertificeerd zijn.


MSC, ASC... wat garandeert dat eigenlijk?

Het MSC-label (Marine Stewardship Council) garandeert dat er met duurzame visserijtechnieken gevist wordt op niet-bedreigde soorten en het garandeert de traceerbaarheid van kraam tot oceaan.

Het ASC-label (Aquaculture Stewardship Council) garandeert dat de vis afkomstig is van duurzame kwekerijen die het welzijn van de dieren waarborgen en een lage impact hebben op de natuurlijke omgeving.


  • Het label ā€˜Visserij verduurzaamtā€™ is een nieuw erkenningslabel dat Carrefour heeft aangenomen om haar engagement te verstevigen. Het is een Belgisch alternatief voor MSC en ASC en garandeert dat vis wordt opgehaald door erkende schepen, met duurzame vismethodes. 

12

kwetsbare soorten verboden voor verkoop

Meer weten?

Naar al onze acties

Actie 11

Actie 11

De verpakking van onze producten verminderen.

Actie 12

Actie 12

Een 100% biologisch voedingsgamma voor baby's voorstellen.

Actie 13

Actie 13

Strijden tegen antibiotica.

Actie 14

Actie 14

Tegen 2025 evolueren naar 100 % recycleerbare verpakkingen.