STRIJDEN TEGEN ANTIBIOTICA

Door het preventieve gebruik van antibiotica in de Kwaliteitsketen Carrefour te verbieden, waakt Carrefour over het welzijn van onze toekomstige generaties.


Wat zijn antibiotica precies?

Dit is een van de grootste doorbraken in de moderne geneeskunde. Het gaat om moleculen die op natuurlijke wijze door micro-organismen worden gesynthetiseerd en die de bacteriën aanvallen die verantwoordelijk zijn voor de infectie.


Welk probleem schuilt hierachter?

70 jaar na hun ontdekking verliezen antibiotica geleidelijk hun effectiviteit. Hoe dat komt? Een intensief en herhaald gebruik bevordert de resistentie van bacteriën.

Naast de antibiotica die artsen ons voorschrijven, slikken we via het vlees dat we eten ook de antibiotica die gebruikt zijn bij het verzorgen van de dieren. Daarom is Carrefour onverbiddelijk.


Zijn er alternatieven voor antibiotica?

Ja, er worden meer en meer kweekmethoden onderzocht die oog hebben voor het dierenwelzijn en gebruik maken van vaccinatie, homeopathie, aromatherapie en fytotherapie.


En dat resulteert in wat?

Wel, dat zorgt voor bio-eieren, auvergnekip, varkensvlees van weleer, kip van weleer, rundvlees, Noorse zalm, Madagaskar-garnalen en omegabaars. Kortom, het resulteert in tal van uitstekende producten van de Kwaliteitsketen Carrefour die verkregen zijn zonder preventieve antibioticabehandelingen.

Meer weten?

Naar al onze acties

Actie 14

Actie 14

Tegen 2025 evolueren naar 100 % recycleerbare verpakkingen.

Actie 15

Actie 15

De versheid en smaaak van onze groenten en fruit garanderen.

Actie 16

Actie 16

De traceerbaarheid van de producten van de Kwaliteitsketen Carrefour garanderen.

Actie 17

Actie 17

100% van de patisserie van Carrefour wordt gemaakt met fairtrade cacao.