DE VERSHEID EN SMAAK VAN ONZE GROENTEN EN FRUIT GARANDEREN

Carrefour garandeert de versheid en de smaak van haar groenten en fruit door haar producenten en producten te selecteren op basis van zeer strenge criteria en door constante en regelmatige kwaliteitscontroles uit te voeren in alle fases tot in de afdeling.

Moet het nog gezegd? Met 5 soorten fruit en groenten per dag ben je altijd in vorm.Met andere woorden: groenten en fruit zijn even goed voor je smaakpapillen als voor je gezondheid. Op voorwaarde natuurlijk dat ze van een onberispelijke smaak en versheid zijn. En voor dit punt kan je op Carrefour vertrouwen.


Waarom Carrefour een strenge selectie maakt?

Onze groente- en fruitspecialisten hebben oog voor detail en zijn fijnproevers. Ze selecteren de beste producenten, en dus de beste producten, op basis van zeer strenge kwaliteitsnormen. En dit om jou te garanderen dat je het hele jaar door kan genieten van een uitgebreid assortiment samengesteld uit de beste groente- en fruitsoorten van een onberispelijke smaak en versheid.


Ook bij de producenten?

Absoluut! De keuze van onze producenten is essentieel! Net als de knowhow en de constante aandacht die ze aan onze groenten en fruit geven. Daarom selecteren wij onze producenten in de eerste plaats op basis van hun liefde voor hun vak en dus de zorg die zij besteden aan de kwaliteit en smaak van hun producten.


Carrefour blijft waakzaam tijdens de levering

Een ander belangrijk moment: de levering van de groenten en het fruit. Stemt hun kwaliteit overeen met het lastenboek? Hebben ze eventueel schade geleden door het transport? Zijn ze te rijp of nog niet rijp genoeg? Ook hier is een streng controleproces noodzakelijk om jou niets dan het beste te kunnen aanbieden. We kunnen ook rekenen op erkende onafhankelijke controleorganisaties en op de waakzaamheid van leveranciers die aan onze franchisewinkels leveren. 


Verdere controles in de afdelingen

Ook daar ontsnapt niets ons aan het oog! Onze medewerkers zijn speciaal opgeleid om de kwaliteit en versheid van ons assortiment groenten en fruit in de afdelingen te controleren. Deze waakzaamheid wordt ook getest tijdens onaangekondigde controles door een onafhankelijke organisatie.


Hoe Carrefour voorrang geeft aan de korte keten en lokale productie

Wie versheid zegt, zegt snelheid. En dat betekent korte toeleveringsketens. Carrefour streeft ernaar om de winkels de dag na hun bestelling te bevoorraden en zo goed mogelijk op die bestellingen in te spelen. We voorzien bovendien proefpanels waarbij zowel onze medewerkers als onze klanten bij betrokken zijn.En als je niet tevreden bent met je aankoop van groenten en fruit, dan betaalt Carrefour je het product gewoon terug. Klik hier voor de terugbetalingsvoorwaarden of vraag ze op in de winkel.

Meer weten?

Naar al onze acties

Actie 16

Actie 16

De traceerbaarheid van de producten van de Kwaliteitsketen Carrefour garanderen.

Actie 17

Actie 17

100% van de patisserie van Carrefour wordt gemaakt met fairtrade cacao.

Actie 18

Actie 18

Het zoutgehalte in onze Carrefour-producten verlagen.

Actie 19

Actie 19

De blockchain ontwikkelen om een transparante herkomst van producten te verzekeren.