DE TRACEERBAARHEID VAN DE PRODUCTEN VAN DE KWALITEITSKETEN CARREFOUR GARANDEREN

Elke schakel in de Kwaliteitsketen Carrefour wordt gecontroleerd en getraceerd om de voedselveiligheid te garanderen.


De Kwaliteitsketen Carrefour, wat is dat precies?

Bij Carrefour staan smaak, een eerlijke prijs, respect voor het milieu, maar ook kwaliteit en authenticiteit centraal. Met dat in ons achterhoofd richtten we meer dan 20 jaar geleden de Kwaliteitsketen Carrefour op. Deze bevoorrechte partnerschappen met producenten en alle belanghebbenden geven gestalte aan een nieuwe, duurzamere en authentiekere productie- en consumptiewijze.


Hoe garandeert Carrefour concreet de traceerbaarheid van het vlees, iets wat vandaag de dag zeer gevoelig ligt?

We volgen de productielijnen op de voet. Alles begint bij de registratie in een database van de dieren die bestemd zijn voor de Kwaliteitsketen Carrefour. Daarna worden o.a. hun voeding en de eventuele behandelingen die ze van de dierenarts krijgen doorheen de hele keten nauwkeurig bijgehouden. De landbouwers krijgen ook regelmatig controles van een onafhankelijke instantie die nagaat of ze het lastenboek naleven. Elke productiefase gaat gepaard met controles en analyses: in het slachthuis en de snijzaal tot in de winkel.


Welke meerwaarde biedt Carrefour?

We nemen DNA-stalen die we daarna laten analyseren door een onafhankelijke instelling. Deze instelling controleert op basis van de gegevens van het slachthuis of het geanalyseerde vlees overeenkomt met de geregistreerde dieren.


En hoe zit het met groenten en fruit?

Voor groenten en fruit selecteren we zorgvuldig de producenten die voor de Kwaliteitsketen Carrefour telen en garanderen we ook de traceerbaarheid van veld tot bord. 

De productie van de Kwaliteitsketen Carrefour zijn dan ook het resultaat van duurzame partnerschappen die de producenten respecteren en gedurende het hele proces onderworpen zijn aan een streng controlesysteem. Zo garanderen wij een onberispelijke kwaliteit op jouw bord.

Meer weten?

Naar al onze acties

Actie 17

Actie 17

100% van de patisserie van Carrefour wordt gemaakt met fairtrade cacao.

Actie 18

Actie 18

Het zoutgehalte in onze Carrefour-producten verlagen.

Actie 19

Actie 19

De blockchain ontwikkelen om een transparante herkomst van producten te verzekeren.

Actie 20

Actie 20

Strijden tegen voedselverspilling.