100% VAN DE PATISSERIE VAN CARREFOUR WORDT GEMAAKT MET FAIRTRADE CACAO

Carrefour engageert zich al enkele jaren voor eerlijke handel. Daarom gebruikt ze chocolade uit het "Fairtrade Cocoa Program" in al haar verse patisserie.


Wat is Fairtrade precies?

Een product krijgt het "Fairtrade"-label wanneer het afkomstig is van eerlijke handel. Met andere woorden, producenten van deze producten krijgen in ruil voor hun duurzame product een eerlijke vergoeding. Wie een Fairtrade-product koopt, handelt positief en toont zijn solidariteit met de producenten uit het Zuiden.


En de cacaoproducenten?

De meeste cacaoboeren leven nog steeds in extreme armoede en overleven met een dagelijks inkomen van maar 67 cent per persoon. Dankzij het "Fairtrade Cocoa Program" genieten Fairtrade-producenten een gegarandeerde minimumprijs en een bijkomende Fairtrade-premie. Ze beslissen dan op democratische wijze hoe ze die premie binnen de coöperatie investeren; bijvoorbeeld in een milieuvriendelijke productie of in gemeenschapsprojecten.


Wat doet Carrefour concreet?

De producenten steunen staat bij Carrefour centraal. Daarom kozen we voor Fairtrade-cacao in al onze verse patisserie die we in ons atelier in België bereiden. Cacaopoeder, cacaoboter, schilfers... worden allemaal bereid met een kwaliteitsvolle cacao, 100 % Fairtrade-gecertificeerd voor (h)eerlijke patisserie.

Meer weten?

Naar al onze acties

Actie 18

Actie 18

Het zoutgehalte in onze Carrefour-producten verlagen.

Actie 19

Actie 19

De blockchain ontwikkelen om een transparante herkomst van producten te verzekeren.

Actie 20

Actie 20

Strijden tegen voedselverspilling.

Actie 1

Actie 1

Het goedkoopste biomerk in België aanbieden.