SPECIFIEKE ONDERSTEUNING BIEDEN AAN KLEINE, LOKALE PRODUCENTEN

930 lokale producenten genieten van bijzondere toegangsvoorwaarden en een specifieke plaats in onze winkels via de Producten uit je Buurt


Hoe is dit partnerschap begonnen?

Carrefour Belgium lanceerde dit samenwerkingsproject in twee pilootwinkels: Herstal en Bergen. Van een paar producenten bij de start is het aanbod in onze hypermarkten Carrefour en tal van Carrefour market winkels geƫvolueerd naar meer dan 12.000 authentieke en overheerlijke seizoensgebonden producten die rechtstreeks afkomstig zijn van 930 kleine producenten in jouw regio.


Welk probleem schuilt hierachter?

Kleine lokale producenten hebben maar moeilijk toegang tot de rekken van de grootdistributie, en dit terwijl 70% van de consumenten het belangrijk vindt om de origine te kennen van wat ze eten. Daarom hebben we een charter ontwikkeld dat onze procedures aanpast aan de kleine structuren en werkwijzen van deze producenten. Hierdoor krijgen ze meer zichtbaarheid om hun producten aan te bieden aan consumenten in hun regio, die jaar na jaar meer geĆÆnteresseerd zijn in lokale producten.


Die lokale producenten, zijn die echt lokaal?

Ja, het aanbod van lokale producten varieert van winkel tot winkel, omdat de producten afkomstig zijn van kleine bedrijven binnen een straal van ongeveer 40 km rond een winkel. Dat garandeert de versheid van de producten.


Wie wint er echt bij deze samenwerking?

Iedereen! Kleine producenten vergroten hun afzetmarkt. Onze klanten vinden authentieke producten uit hun regio in de rekken. En Carrefour? Met dit aanbod dat de korte keten bevordert, vergroot Carrefour haar klanttevredenheid.


Dit is niet zomaar een publiciteitsstunt?

Helemaal niet. Dit project bestaat sinds 2012 en wordt alleen maar verder uitgebreid om een steeds bredere ondersteuning te bieden aan de huidige en toekomstige kleine lokale producenten.


930

kleine producenten

+ dan 12000

producten

Meer weten?

Naar al onze acties

Actie 6

Actie 6

Partnerships opzetten met respect voor landbouwer, product en leefmilieu.

Actie 7

Actie 7

Belgische boerderijen helpen omschakelen naar bioteelt.

Actie 8

Actie 8

Het gebruik van pesticiden verminderen voor de Kwaliteitsketen Carrefour.

Actie 9

Actie 9

Actief strijden tegen plastic.