PARTNERSHIPS OPZETTEN MET RESPECT VOOR LANDBOUWER, PRODUCT EN LEEFMILIEU VIA DE KWALITEITSKETEN CARREFOUR

Carrefour creƫerde de Kwaliteitsketen Carrefour zodat jij kunt profiteren van verse kwaliteitsproducten die voortkomen uit duurzame partnerships en de beste lokale landbouw-knowhow.


De Kwaliteitsketen Carrefour, wat is dat? Is dat iets nieuws?

Helemaal niet. Ze bestaat al sinds 1992. Het gaat hier om duurzame partnerships die worden gesloten met lokale producenten om hun knowhow en productkwaliteit in de verf te zetten, en tegelijkertijd milieubehoud en dierenwelzijn te garanderen.


Welk probleem schuilt hierachter?

Intensieve productie dreigt de boeren onder druk te zetten. Om hen opnieuw te laten genieten van hun werk, hebben we de Kwaliteitsketen Carrefour gecreƫerd: langdurige partnerships gebaseerd op vertrouwen, respect voor traditie en smaak, voor dier en natuur.


Hoeveel producten van de Kwaliteitsketen Carrefour zijn er?

Eind 2021 konden we in BelgiĆ« vol trots niet minder dan 75 producten van de Kwaliteitsketen Carrefour aanbieden, waaronder 38 Belgische referenties en 37 internationale referenties. We zijn er trots op om zoā€™n assortiment te kunnen aanbieden, dankzij onder andere onze 640 Belgische landbouwpartners. Het gaat om zeer uiteenlopende producten zoals Herve-kaas, varkensvlees van weleer, wortelen, champignons uit de grotten van Riemst, melk, Belgische quinoa of garnalen uit Madagaskar.


Waarom is dit beter?

De Kwaliteitsketen Carrefour is de eerste stap naar een meer duurzame en authentieke manier van consumeren die mens en natuur opnieuw centraal stelt.

38

Belgische Kwaliteitsketens Carrefour sinds 2012

37

internationale Kwaliteitsketens Carrefour sinds 2012

Meer weten?

Naar al onze acties

Actie 7

Actie 7

Belgische boerderijen helpen omschakelen naar bioteelt.

Actie 8

Actie 8

Het gebruik van pesticiden verminderen voor de Kwaliteitsketen Carrefour.

Actie 9

Actie 9

Actief strijden tegen plastic.

Actie 10

Actie 10

De verkoop van bedreigde vissoorten verbieden en duurzame visvangst ondersteunen.