Paascheesecake met citroen

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Voor de taartbodem

Boter
42.5 g
Botergaletten
100 g

Voor de garnituur

Verse kaas
300 g
Citroen
0.5
Eieren
2
Suiker
80 g
Vanillestokje
0.5
Chocolade paaseitjes
Macarons

Paascheesecake met citroen

Bereiding

1

Laat de boter en de verse kaas op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een ronde bakvorm (22 cm) met bakpapier. Verkruimel de koekjes en meng ze met de zachte boter. Verdeel het mengsel over de bakvorm. Druk goed aan. Bak 15 min in de oven. Haal eruit en laat afkoelen.

2

Verlaag de oventemperatuur naar 90°C. Pers de citroen uit. Splits 3 eieren en hou de eiwitten apart. Klop vervolgens 1 volledig ei, samen met de eidooiers en suiker, tot een luchtig en licht mengsel. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de vanillezaadjes eruit. Voeg ze samen met de verse kaas en het citroensap toe aan het eiermengsel en roer goed door. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag. Giet het mengsel over de koekjesbodem en bak de cheesecake 2 u in de oven.

3

Haal de taart uit de oven, ga met een scherp mes langs de randen en laat afkoelen in de vorm. Zet de taart, nog steeds in de vorm, minstens 2 u in de koelkast om op te stijven. Versier vlak voor het serveren met chocolade paaseitjes en macarons.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
331 kcal
Vetten
21 g
(waarvan verzadigde vetten)
13 g
Koolhydraat
28 g
Suiker
21 g
Vezels
1,1 g
Zout
0,64 g
Eiwitten
5,8 g