Paella royal


Ingrediënten voor:
Paella royal
Bereiding
1
Pel en snipper de knoflook en de ui. Snij de kip in blokjes. Bak de knoflook, de ui en de kip in een pan in een beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Meng er de rijst onder en blijf roeren tot de rijst glazig is. Voeg vervolgens de saffraan en 400 ml bouillon toe. Laat ongeveer 15 min koken en schep af en toe om.
2
Snij de paprika’s in rondjes en voeg ze samen met de erwten toe aan de paella. Snij de chorizo in stukjes. Spoel de mosselen en voeg de gamba’s, de chorizo en de mosselen toe aan de paella. Giet er de rest van de bouillon bij.
3
Breng de paella op smaak met peper, zout en chilipeper en meng. De paella is klaar zodra de rijst alle vloeistof heeft opgeslorpt en de mosselen opengaan. Serveer gedecoreerd met de peterselie en de citroen (in partjes).