Paksoi met kabeljauwvulling

Paksoi met kabeljauwvulling
Voorbereiding 10 min.
Kook 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Zeekraal
50 g
Zacht kokende aardappelen
400 g
Boter
Vloeibare room
2 el
Paksoi, bladeren losgemaakt
0.5
Olijfolie
1 el
Kabeljauwfilet
Bosje(s) waterkers
1
Zout, peper

Paksoi met kabeljauwvulling

Bereiding

1

Blancheer de zeekraal 1 min in kokend water. Spoel ze meteen onder koud water om het kookproces te stoppen en laat ze uitlekken. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in een kookpan met gezouten water. Giet ze af, voeg de boter en de room toe en stamp ze fijn. Hou deze puree warm.

2

Verwarm de oven voor op 200°C. Sprenkel olijfolie over de bladeren paksoi. Kruid de vis met zout en peper. Leg elk stuk kabeljauw op een blad paksoi, plooi het blad over de vis, ma ak er een stevig pakje van en bind het vast met keukentouw. Besprenkel de koolpakketjes met olijfolie, leg ze in een ovenschaal en laat ze 10 à 15 min gaar worden in de oven.

3

Verdeel de puree over de borden, schik er zeekraal en waterkers bij en leg op elk bord een koolpakketje. Dien meteen op.