Pannenkoeken met appels en kaneel

Pannenkoeken met appels en kaneel
Voorbereiding 25 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Voor het beslag

Zelfrijzende bloem
125 g
Eieren
2
Boter
25 g
Melk
250 ml
Zout
0.5 snuifje
Scheutje arachideolie
0.5

Voor de garnering

Appels
2
Citroen
0.5
Boter
1.5 el
Bruine suiker
1 el
Kaneelpoeder
1 c.à.c

Pannenkoeken met appels en kaneel

Bereiding

1

Voor het beslag : Zeef de zelfrijzende bloem in een mengkom. Breek er de eieren bij en meng met een klopper. Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter en de lauwe melk toe en meng voortdurend om klonters te voorkomen. Voeg een snuifje zout toe en meng. Laat 15 min rusten. Verhit een scheutje arachideolie in een koekenpan. Bak hier pannenkoeken in, ongeveer een minuut per kant.

2

Spoel de appels, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Pers de citroen uit. Bak de blokjes appel in een pan met de boter, giet er het citroensap bij en voeg de suiker en de kaneel toe. Laat bakken tot de appels een beetje goudbruin kleuren.

3

Bak de pannenkoeken, garneer ze met de appels, rol ze op en serveer meteen.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
146kcal
Vetten
3,1g
Vezels
1,4g
Zout
0,12g
Eiwitten
4g