Pannenkoeken met krieksaus

Pannenkoeken met krieksaus
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kriek
175 ml
Vanillesuiker
Suiker
1 el
Mespunten kaneelpoeder
1
Kersen (in bokaal)
150 g
Aardappelzetmeel
1 c.à.c
Water
0.5 el
Bloem
50 g
Ei
1
Boter
15 g
Bollen speculaasijs
2
Bloemsuiker
0.5 el

Pannenkoeken met krieksaus

Bereiding

1

Giet in een steelpan de helft van het bier, de vanillesuiker, de suiker en een mespunt kaneel en breng aan de kook. Voeg de uitgelekte kersen toe en laat nog 3 min. koken. Meng in een kom het aardappelzetmeel en het water en gebruik dit mengsel om de saus te binden.

2

Meng de bloem, het ei, de rest van het bier en een mespunt kaneel tot een glad beslag.

3

Smelt een klontje boter in een hete flensjespan en bak 4 pannenkoeken. Leg deze op de borden en beleg met kersen,saus en een bolletje ijs. Bestrooi met bloemsuiker.