Panzanella met abdijkaas
Ingrediënten voor:
Panzanella met abdijkaas
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de tomaten in stukken. Leg ze in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze zo 15 min uitlekken. Scheur het brood in stukjes, verdeel ze over een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met peper en zout en rooster 10 min in de oven, het brood moet krokant worden.
2
Pel de ui en snij hem in dunne halve maantjes. Laat 10 min marineren in de rodewijnazijn. Laat de ansjovisfilets uitlekken en hak ze fijn. Pel en pers de knoflook. Verhit 50 ml olijfolie op een laag vuur in een kookpan. Leg er de ansjovis, de knoflook en de chilivlokken in en prak met een houten lepel de ansjovis fijn. Laat alles 5 min warmen tot een homogene saus.
3
Snij de korst van de kaas en snij de kaas in stukjes. Meng de saus met ansjovis met de tomaten en het brood. Roer er vervolgens de ui, de kappertjes, de stukjes kaas en de kruiden door en serveer meteen.