Panzanella met boerenworst en ansjovisdressing
Panzanella met boerenworst en ansjovisdressing
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bak de ciabatta volgens de instructies op de verpakking. Pel en snij de ui in ringen. Week de uiringen 15 min. in koud water. Snij de tomaten in grote stukken, besprenkel met zout en laat ze in een vergiet uitlekken. Giet de paprika's af en snij in ongeveer even grote stukken als de tomaten.
2
Kleur de boerenworsten 5 min. goudbruin in boter, op een middelhoog vuur. Leg de worsten in een ovenschaal en schuif 15 min. in de hete oven.
3
Scheur het brood in stukken van ongeveer dezelfde grootte als de tomaten. Droog de ui en meng de ringen met de kappertjes, het brood, de tomaten, basilicumblaadjes en paprika's tot een salade. Mix de ansjovisfilets, de knoflook, de olijfolie, een flinke snuf peper en witte wijnazijn tot een smeuïge dressing. Haal de worsten uit de oven, snij in stukken en schep ze door de salade. Breng op smaak met de dressing.