Parelcouscoussalade met asperges en citroen-honingdressing


Parelcouscoussalade met asperges en citroen-honingdressing
Bereiding
1
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen. Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Schil en snij de witte asperges in stukken van 3 cm. Snij ook de groene asperges in stukken. Kook de witte asperges 2 tot 3 min, voeg de groene asperges toe en kook nog 2 min. Giet af en spoel onmiddellijk met koud water.
2
Rasp de zeste van de citroenen voor de vinaigrette. Meng in een kom de olie, honing, mosterd, 6 el citroensap, de zeste en kruid met peper en zout.
3
Meng in een kom de parelcouscous, asperges, rucola en de helft van de fijngehakte kruiden. Doe de dressing erover en meng voorzichtig. Verdeel de salade over de borden en bestrooi met pijnboompitten en de rest van de kruiden.