Parelcouscoussalade met asperges en citroen-honingdressing

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Parelcouscous
125 g
Witte asperges
100 g
Groene asperges
75 g
Rucola
25 g
Kruiden (peterselie, munt, dille, bieslook...)
25 g
Geroosterde pijnboompitten
1 el

Voor de vinaigrette

Biocitroen
1
Olijfolie
3 el
Honing
1 el
Dijonmosterd
0.5 el
Peper
Zout

Parelcouscoussalade met asperges en citroen-honingdressing

Bereiding

1

Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen. Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Schil en snij de witte asperges in stukken van 3 cm. Snij ook de groene asperges in stukken. Kook de witte asperges 2 tot 3 min, voeg de groene asperges toe en kook nog 2 min. Giet af en spoel onmiddellijk met koud water.

2

Rasp de zeste van de citroenen voor de vinaigrette. Meng in een kom de olie, honing, mosterd, 6 el citroensap, de zeste en kruid met peper en zout.

3

Meng in een kom de parelcouscous, asperges, rucola en de helft van de fijngehakte kruiden. Doe de dressing erover en meng voorzichtig. Verdeel de salade over de borden en bestrooi met pijnboompitten en de rest van de kruiden.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
146 kcal
Vetten
6,3 g
(waarvan verzadigde vetten)
0,9 g
Koolhydraat
19 g
Suiker
3,9 g
Vezels
1,6 g
Zout
0,25 g
Eiwitten
2,5 g