Parelhoen met bier, pruimen, pompoen en pastinaak

Ingrediënten voor:
Parelhoen met bier, pruimen, pompoen en pastinaak
Bereiding
1
Kruid de parelhoenbouten met zout en peper en bak ze rondom in een braadpan met een beetje boter. Haal ze uit de pan en zet ze apart. Fruit de ui en de spekblokjes in dezelfde pan en voeg na een paar minuten de knoflook en de Worcestershiresaus toe. Strooi er dan de bloem bij en laat 1 min zachtjes stoven.
2
Giet het bier in de pan, roer om en breng aan de kook. Voeg tot slot de gedroogde pruimen, de tijm en de laurier toe. Leg het vlees weer in de pan en laat op een zacht vuur 1 u 20 min sudderen.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de pastinaak en de pompoen in blokjes, besprenkel ze met olijfolie en bak ze 40 min in de oven. Dien de parelhoen op met de pastinaak, de pompoen en de pruimensaus.