Parfait met amaretto, appel en amandelen

Parfait met amaretto, appel en amandelen
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 0 min.
Rusttijd 180 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Eieren
0.5
Bloemsuiker
50 g
Volle plattekaas
125 g
Amaretto
1.5 el
Amandelschilfers
2 el
Amandelkoekjes
2
Citroen
0.5
Appel bio
0.5
Boter
0.5 el

Parfait met amaretto, appel en amandelen

Bereiding

1

Splits het ei en bewaar de dooier voor een andere bereiding. Klop het eiwit op met de bloemsuiker en spatel er de kaas en de amaretto onder. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Verdeel ze over 4 silicone vormpjes en bedek met het eiwitmengsel. Verkruimel er de koekjes over. Zet de vormpjes in de diepvriezer en laat minstens 3 u bevriezen.

2

Pers de citroen uit. Snij de appel in ronde schijven en bak ze in de boter met 1 el bloemsuiker en een scheutje citroensap. Laat ze wat afkoelen

3

Haal de parfaits uit de vormpjes, garneer ze met de schijven appel en decoreer met amandelschilfers. Serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
215kcal
Vetten
4,5g
Vezels
1,5g
Zout
0,2g
Eiwitten
4,9g