Parmentier met rammenas en pompoen

Parmentier met rammenas en pompoen
Voorbereiding 30 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Rammenas, geschild en in plakjes
0.5
Pompoen, in plakken
100
Wortelen, in blokjes
2
Aardappelen, in plakjes
Ui, gesnipperd
0.5
Gemengd gehakt
Zout, peper

Voor de kaassaus:

Boter
30 g
Bloem
30 g
Melk
0.5 l
Geraspte kaas
100 g

Parmentier met rammenas en pompoen

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook alle groenten 10 min in lichtgezouten water en laat ze uitlekken.

2

Laat voor de saus de boternsmelten in een kookpan, voeg er al roerend de bloem aan toe en laat een paar minuten opdrogen. Klop er geleidelijk de melk onder. Voeg 100 g geraspte kaas toe, meng en kruid met zout en peper

3

Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak het. Leg de groenten en het gehakt in laagjes in een ovenschaal en giet er de kaassaus over. Bestrooi met de rest van de kaas en bak 10 à 15 min in de oven.