Pasta carbonara met kip

Pasta carbonara met kip
Voorbereiding 5 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

spaghetti
250 g
eieren
2
Parmezaanse kaas
50 g
gerookte spekblokjes
100 g
kippenborstfilet
200 g
teentje knoflook
0.5
sjalot(ten)
1
olijfolie
peper
zout

Pasta carbonara met kip

Bereiding

1

Snipper de sjalot fijn. Snij de kip in blokjes. Bak het spek op een hoog vuur aan in een pan. Haal de blokjes eruit en zet het vuur lager. Fruit de sjalot en de geperste knoflook in het vet van het spek. Bak er de kip bij tot het vlees gaar is. Voeg wat extra olijfolie toe. Kruid met peper.

2

Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kluts de eieren samen met 1/2van de kaas. Kruid met peper en zout. Giet de pasta af maar bewaar een pollepel van het kookwater. Laat de spaghetti even afkoelen.

3

Meng het eiermengsel onder de spaghetti. Doe een beetje van het kookwater erbij om de saus te binden. Meng er ook de kip en het spek bij. Kruid af met de peper en doe er de rest van de kaas bij.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
237kcal
Vetten
3,1g
Zout
0,68g
Eiwitten
16g