Pasta met koolsaus en spekjes

Pasta met koolsaus en spekjes
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Korte pasta
250 g
Restjes rauwe kool (spruitjes, ½ broccoli, …)
150 g
Boter
Spekblokjes
75 g
Knolseldersoep (rest)
125 ml
Room
75 ml
Kerriepoeder
0.5 el
Een paar takjes peterselie
Zout, peper

Pasta met koolsaus en spekjes

Bereiding

1

Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij alle groenten in stukjes en stoof ze aan in een beetje boter. Kruid ze met peper en zout. Bak de spekblokjes krokant en goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

2

Warm de soep op, voeg de room toe en kruid met het kerriepoeder. Voeg er de groenten aan toe en schep om.

3

Laat de pasta uitlekken en schep door de soep. Verdeel over de borden, strooi er spekblokjes over en werk af met plukjes peterselie.