Pasta met pesto van zongedroogde tomaten, erwtjes, rucola en scampi

Voorbereiding
10 min.
Kooktijd
10 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Pasta met pesto van zongedroogde tomaten, erwtjes, rucola en scampi
Bereiding
1
Mix alle ingrediënten voor de pesto. Kruid bij met peper en zout indien nodig.
2
Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg tijdens de laatste minuut van de kooktijd de diepvrieserwten toe. Kruid de scampi’s met peper en zout. Bak ze 2 tot 3 min langs beide kanten, in wat olijfolie in een pan met antiaanbaklaag.
3
Giet de pasta af en hou een tas kookvocht apart. Meng 2 tot 3 el kookvocht door de pesto om die wat vloeibaarder te maken, en meng de pesto dan door de pasta. Serveer de pasta met de scampi's en de rucola.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
135kcal
Vetten
2,9g
Vezels
1,5g
Eiwitten
11g