Pasta met pesto van zongedroogde tomaten, erwtjes, rucola en scampi

Pasta met pesto van zongedroogde tomaten, erwtjes, rucola en scampi
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Scampi's
10
Penne
250 g
Diepvrieserwten
200 g
Rucola
60 g
Olijfolie
Zout
Peper

Voor de pesto

Zongedroogde tomaten
50 g
Geroosterde pijnboompitten
25 g
Parmezaanse kaas
25 g
Balsamicoazijn
0.5 el
Teentje knoflook
0.5

Pasta met pesto van zongedroogde tomaten, erwtjes, rucola en scampi

Bereiding

1

Mix alle ingrediënten voor de pesto. Kruid bij met peper en zout indien nodig.

2

Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg tijdens de laatste minuut van de kooktijd de diepvrieserwten toe. Kruid de scampi’s met peper en zout. Bak ze 2 tot 3 min langs beide kanten, in wat olijfolie in een pan met antiaanbaklaag.

3

Giet de pasta af en hou een tas kookvocht apart. Meng 2 tot 3 el kookvocht door de pesto om die wat vloeibaarder te maken, en meng de pesto dan door de pasta. Serveer de pasta met de scampi's en de rucola.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
135kcal
Vetten
2,9g
Vezels
1,5g
Eiwitten
11g