Pasta met peterseliepesto, broccoli en gerookte kip

Pasta met peterseliepesto, broccoli en gerookte kip
Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
volkoren penne
200 g
teen knoflook
1 st
peterselie
100 g
pijnboompitten
50 g
pecorino
40 g
broccoliroosjes
200 g
kerstomaatjes
200 g
gerookte kipfilet
80 g
olijfolie
peper
zout

Pasta met peterseliepesto, broccoli en gerookte kip

Bereiding

1

Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Pel de knoflook en mix fijn samen met de peterselie, geroosterde pijnboompitten en de helft van de pecorino. Voeg olijfolie toe tot je een gladde pesto krijgt.

2

Stoom de broccoli volgens de instructies op de verpakking. Halveer de kerstomaatjes. Snij de gerookte kipfilet in reepjes.

3

Giet de pasta af en meng er de pesto, de kipreepjes, de broccoliroosjes en de kerstomaatjes onder. Serveer met wat extra pecorino.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
951kj
Vetten
2,5
Zout
0,43
Eiwitten
7,6